Zeleninový nákyp s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Hrášek |
100 g |
Květák |
200 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Olej stolní |
15 g |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Rýže loupaná |
80 g |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži spaříme, propláchneme a ve vařící vodě uvaříme téměř doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.
- Očištěný květák nakrájíme na kousky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Na květák urovnáme rýži, nakrájené papriky, rajčata a hrášek. Vše osolíme, opepříme a posypeme nudličkami anglické slaniny.
- Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením jej zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí.
- Podáváme s vařenými bramborami.