Zeleninový nákyp s anglickou slaninou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Hrášek 100 g
Květák 200 g
Mléko polotučné 4 dl
Olej stolní 15 g
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Rýže loupaná 80 g
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži spaříme, propláchneme a ve vařící vodě uvaříme téměř doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.
  2. Očištěný květák nakrájíme na kousky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Na květák urovnáme rýži, nakrájené papriky, rajčata a hrášek. Vše osolíme, opepříme a posypeme nudličkami anglické slaniny.
  3. Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením jej zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.