Mrkev s hráškem na smetaně
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Hrášek |
200 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
300 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev nakrájenou na kostičky vsypeme spolu s hráškem do vařící vody, osolíme a osladíme. Dusíme doměkka.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou, vývarem ze zeleniny, rozšleháme a povaříme na hustší omáčku.
- Nakonec do omáčky přidáme mrkev s hráškem a vše ještě krátce povaříme.