Bramborové lokše s mákem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
700 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Mák mletý |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Povidla švestková |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.
- Na pomoučeném vále těsto rozválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku).
- Lokše upečeme na rozehřáté plotýnce a potřeme je rozpuštěným máslem a povidly. Posypeme mákem, moučkovým cukrem a stočíme.