Gemerské knedlíky

Ingredience


Brambory 1500 g
Česnek 2 stroužek
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 120 g
Uzené maso vařené 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme.
  2. Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
  3. Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.
  4. Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí.