Gemerské knedlíky
Ingredience
Brambory |
1500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
120 g |
Uzené maso vařené |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme.
- Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
- Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.
- Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí.