Mrkvový nákyp

Ingredience


Cukr moučkový 120 g
Mandle mleté 80 g
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 130 g
Rum 2 polévková lžíce
Sirup Monin - malinový 4 polévková lžíce
Strouhanka 60 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Dále přidáme mleté mandle, strouhanku, rum a vše zlehka promícháme.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej přimícháme ke žloutkům.
  3. Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní těsto, formu vložíme do pekáče s vodou a v mírně vyhřáté troubě nákyp upečeme.
  4. Upečený nákyp polijeme ovocným sirupem.