Mrkvový nákyp
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Mandle mleté |
80 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
130 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sirup Monin - malinový |
4 polévková lžíce |
Strouhanka |
60 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Dále přidáme mleté mandle, strouhanku, rum a vše zlehka promícháme.
- Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej přimícháme ke žloutkům.
- Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní těsto, formu vložíme do pekáče s vodou a v mírně vyhřáté troubě nákyp upečeme.
- Upečený nákyp polijeme ovocným sirupem.