Pomerančový pudink

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Mandle mleté 80 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 125 ml
Pomeranče 2 ks
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo, cukr, žloutky a celé vejce umícháme do pěny.
  2. Žemle nakrájíme na plátky, namočíme do mléka, vymačkáme a přimícháme ke žloutkům. Dále přidáme mleté mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
  3. Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou vaříme.
  4. Hotový pudink vyklopíme, pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme dílky pomeranče.