Pomerančový pudink
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Mandle mleté |
80 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Pomeranče |
2 ks |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo, cukr, žloutky a celé vejce umícháme do pěny.
- Žemle nakrájíme na plátky, namočíme do mléka, vymačkáme a přimícháme ke žloutkům. Dále přidáme mleté mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
- Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou vaříme.
- Hotový pudink vyklopíme, pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme dílky pomeranče.