Ruské věnečky

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.25 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Sádlo škvařené 100 g
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku s práškem do pečiva, solí a skořicí prosijeme na vál.
  2. Cukr, vejce a máslo umícháme, rozředíme mlékem a po trošce přidáváme do mouky. Vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout.
  3. Těsto rozválíme na 1/2cm silný plát a kulatou formičkou vykrajujeme věnečky. Smažíme je v rozpáleném sádle.
  4. Usmažené věnečky pocukrujeme.