Ruské věnečky
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.25 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku s práškem do pečiva, solí a skořicí prosijeme na vál.
- Cukr, vejce a máslo umícháme, rozředíme mlékem a po trošce přidáváme do mouky. Vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout.
- Těsto rozválíme na 1/2cm silný plát a kulatou formičkou vykrajujeme věnečky. Smažíme je v rozpáleném sádle.
- Usmažené věnečky pocukrujeme.