Smažené tvarohové preclíky

Ingredience


Cukr moučkový 10 g
Droždí 30 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 2.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 100 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z 250g mouky, vlažného mléka a droždí připravíme kvásek.
  2. Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, cukr, vlažné máslo, sůl, tvaroh a 250g mouky. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je kynout na teplém místě.
  3. Na pomoučeném vále tvoříme z vykynutého těsta válečky a z nich tvarujeme preclíky. Necháme je ještě kynout na vále.
  4. Preclíky smažíme na horkém sádle.