Smažené tvarohové preclíky
Ingredience
Cukr moučkový |
10 g |
Droždí |
30 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z 250g mouky, vlažného mléka a droždí připravíme kvásek.
- Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, cukr, vlažné máslo, sůl, tvaroh a 250g mouky. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je kynout na teplém místě.
- Na pomoučeném vále tvoříme z vykynutého těsta válečky a z nich tvarujeme preclíky. Necháme je ještě kynout na vále.
- Preclíky smažíme na horkém sádle.