Trhanec s mandlemi

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 60 g
Cukr vanilka 1 ks
Mandle mleté 60 g
Mléko polotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Tuk 100 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku, mandle a zamícháme. Za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme citronovou kůru a pevný sníh z bílků.
  2. Na plechu rozpálíme tuk, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Ještě nedopečený moučník vyjmeme z trouby, roztrháme vidličkou a dáme dopéci.
  3. Upečený trhanec pocukrujeme vanilkovým cukrem.