Hovězí pečeně na zelenině

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí kýta 750 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 8 ks
Slanina vepřová 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso odblaníme, osolíme a protkneme slaninou.
  2. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme máslo,koření, nakrájenou zeleninu a cibuli. Když se zelenina osmahne, opečeme na ní maso po všech stranách.
  3. Opečené maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě nejdříve přikryté a dopečeme bez poklice.
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme a přecedíme.