Hovězí pečeně na zelenině
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí kýta |
750 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
8 ks |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso odblaníme, osolíme a protkneme slaninou.
- Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme máslo,koření, nakrájenou zeleninu a cibuli. Když se zelenina osmahne, opečeme na ní maso po všech stranách.
- Opečené maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě nejdříve přikryté a dopečeme bez poklice.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme a přecedíme.