Květák zapečený se sýrem a rajčaty

Ingredience


Květák 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 4 ks
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka, ocedíme a rozdělíme na růžičky.
  2. Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Dno posypeme trochou nastrouhaného sýru, poklademe květákem, opět posypeme sýrem smíchaným se strouhankou a pepřem a pokapeme rozehřátým máslem.
  3. Pečeme v dobře vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Pokrm ozdobíme dílky rajčat a petrželkou.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.