Květák zapečený se sýrem a rajčaty
Ingredience
Květák |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
4 ks |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka, ocedíme a rozdělíme na růžičky.
- Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Dno posypeme trochou nastrouhaného sýru, poklademe květákem, opět posypeme sýrem smíchaným se strouhankou a pepřem a pokapeme rozehřátým máslem.
- Pečeme v dobře vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Pokrm ozdobíme dílky rajčat a petrželkou.
- Podáváme s vařenými bramborami.