Kapusta s houbami a vejci

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 300 g
Kapusta hlávková 600 g
Kmín celý 1 špetka
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do osolené vařící vody a necháme přejít varem. Ocedíme ji a jemně nakrájíme.
  2. Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájené houby, sůl a kmín. Vše dusíme, až jsou houby téměř měkké.
  3. Potom přidáme kapustu, pepř, podlijeme trochou vývaru z kapusty a dusíme, až kapusta změkne a voda se odpaří.
  4. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.