Kapusta s houbami a vejci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
300 g |
Kapusta hlávková |
600 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do osolené vařící vody a necháme přejít varem. Ocedíme ji a jemně nakrájíme.
- Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájené houby, sůl a kmín. Vše dusíme, až jsou houby téměř měkké.
- Potom přidáme kapustu, pepř, podlijeme trochou vývaru z kapusty a dusíme, až kapusta změkne a voda se odpaří.
- Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.