Lilky plněné houbami a uzeným masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 150 g
Lilek 4 ks
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Uzené maso vařené 100 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemli nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřky.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v poloviční dávce oleje, přidáme nakrájené houby, rajčata a krátce podusíme.
  3. Do směsi vmícháme vymačkanou, rozmělněnou žemli, nasekané uzené maso a vnitřky lilků. Okořeníme a naplníme do lilků.
  4. Naplněné lilky pokapeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě doměkka.