Lilky plněné houbami a uzeným masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Lilek |
4 ks |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Uzené maso vařené |
100 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemli nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřky.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v poloviční dávce oleje, přidáme nakrájené houby, rajčata a krátce podusíme.
- Do směsi vmícháme vymačkanou, rozmělněnou žemli, nasekané uzené maso a vnitřky lilků. Okořeníme a naplníme do lilků.
- Naplněné lilky pokapeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě doměkka.