Vejce v omáčce kari
Ingredience
Kari koření |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Rýže dušená |
400 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme kari koření, zpěníme, zalijeme mlékem a trochou vody a rozšleháme. Vše povaříme v hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme Vegetou a přilijeme smetanu.
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme.
- Z dušené rýže okořeněné špetkou kari uděláme na každý talíř kopeček, poklademe jej půlkami vajec a přelijeme omáčkou.