Vejce v omáčce kari

Ingredience


Kari koření 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Rýže dušená 400 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme kari koření, zpěníme, zalijeme mlékem a trochou vody a rozšleháme. Vše povaříme v hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme Vegetou a přilijeme smetanu.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme.
  3. Z dušené rýže okořeněné špetkou kari uděláme na každý talíř kopeček, poklademe jej půlkami vajec a přelijeme omáčkou.