Hříbky na víně
Ingredience
Houby čerstvé |
400 g |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
1 dl |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hříbky nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 3 lžícemi vody, vínem, osolíme a dusíme.
- Během dušení přidáme kečup, worcester a pepř.
- Podáváme k masu nebo jako pomazánku na toasty.