Houby po provensálsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
400 g |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osmahneme je, osolíme, opepříme a dusíme.
- Během dušení pokapeme houby několikrát vodou, přidáme kečup a dusíme doměkka.
- Hotový pokrm okořeníme jemně utřeným česnekem.
- Podáváme jako přílohu k masu.