Hříbkový salát s vínem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
5 g |
Hříbky čerstvé |
400 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
0.5 dl |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, na plátky nakrájené hříbky povaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.
- Uvařené hříbky propláchneme studenou vodou, zalijeme vínem, 4 lžícemi vody a přidáme ostatní přísady. Necháme přejít varem.
- Salát podáváme vychlazený, posypaný nasekanou petrželkou.