Hříbkový salát s vínem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 5 g
Hříbky čerstvé 400 g
Nové koření celé 4 ks
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Víno bílé 0.5 dl
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, na plátky nakrájené hříbky povaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.
  2. Uvařené hříbky propláchneme studenou vodou, zalijeme vínem, 4 lžícemi vody a přidáme ostatní přísady. Necháme přejít varem.
  3. Salát podáváme vychlazený, posypaný nasekanou petrželkou.