Kuře pečené s hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 500 g
Kuře 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře osolíme na povrchu i uvnitř.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Podlijeme vodou, přidáme připravené kuře, pekáček přikryjeme a pečeme. Během pečení přeléváme kuře šťávou a podléváme horkou vodou.
  3. K téměř měkkému kuřeti přidáme okapaný hrášek, po chvíli vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a cukrem a podle chuti přisolíme. Bez pokličky dopečeme v troubě.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.