Kuře pečené s hráškem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
500 g |
Kuře |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře osolíme na povrchu i uvnitř.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Podlijeme vodou, přidáme připravené kuře, pekáček přikryjeme a pečeme. Během pečení přeléváme kuře šťávou a podléváme horkou vodou.
- K téměř měkkému kuřeti přidáme okapaný hrášek, po chvíli vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a cukrem a podle chuti přisolíme. Bez pokličky dopečeme v troubě.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.