Kapr pečený s křenem
Ingredience
Kapr obecný |
600 g |
Křen |
0.5 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji.
- Opečené porce podlijeme vínem (nebo vodou) a upečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě (asi 12 minut). Během pečení kapra poléváme vypečenou šťávou.
- Měkké porce přeložíme na talíře a posypeme jemně nastrouhaným křenem.
- Podáváme s vařenými bramborami.