Kapr pečený s křenem

Ingredience


Kapr obecný 600 g
Křen 0.5 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Opečené porce podlijeme vínem (nebo vodou) a upečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě (asi 12 minut). Během pečení kapra poléváme vypečenou šťávou.
  3. Měkké porce přeložíme na talíře a posypeme jemně nastrouhaným křenem.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.