Vepřové maso po orientálsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Solamyl |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
400 g |
Víno bílé |
1 dl |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou kýtu nakrájíme přes vlákno na hranolky, promneme ve směsi rozšlehaných vajec, Solamylu a soli. Necháme chvíli odležet.
- Maso vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání je zprudka opečeme dozlatova.
- Potom přilijeme víno, přidáme nakrájené chilli papričky, utřený česnek, koření a krátce prohřejeme.
- Podáváme s dušenou rýží.