Vepřové maso po orientálsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Olej stolní 5 polévková lžíce
Solamyl 40 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová kýta 400 g
Víno bílé 1 dl
Worcester (worcesterská omáčka) 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou kýtu nakrájíme přes vlákno na hranolky, promneme ve směsi rozšlehaných vajec, Solamylu a soli. Necháme chvíli odležet.
  2. Maso vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání je zprudka opečeme dozlatova.
  3. Potom přilijeme víno, přidáme nakrájené chilli papričky, utřený česnek, koření a krátce prohřejeme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.