Lyonské roštěnky

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Hovězí roštěnka vys. peč. 500 g
Olej stolní 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
  2. Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Vyjmeme je a osolíme.
  3. Na oleji od opékání zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky a opečeme je.
  4. Brambory upravíme na talíře, pokryjeme roštěnkami a ihned podáváme.
  5. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.