Lyonské roštěnky
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
500 g |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
- Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Vyjmeme je a osolíme.
- Na oleji od opékání zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky a opečeme je.
- Brambory upravíme na talíře, pokryjeme roštěnkami a ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou je zeleninový salát.