Vepřové řízky na houbách
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
400 g |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Maso opečeme po obou stranách na polovině sádla rozehřátého v tlakovém hrnci. Podlijeme 1,5dl vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- Na zbylém sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky, sůl, kmín, osmažíme je a přidáme k masu. Vše dusíme ještě 5 minut, až maso i houby změknou.