Vepřové řízky na houbách

Vepřové řízky na houbách - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 2 kávová lžička
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 400 g
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Maso opečeme po obou stranách na polovině sádla rozehřátého v tlakovém hrnci. Podlijeme 1,5dl vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  2. Na zbylém sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky, sůl, kmín, osmažíme je a přidáme k masu. Vše dusíme ještě 5 minut, až maso i houby změknou.