Květákový mozeček

Květákový mozeček  - obrázek

Ingredience


Cibule 150 g
Květák 850 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 20 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 600 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej a okapaný rozkrájíme nebo rozebereme na malé růžičky.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme květák, opepříme a za stálého míchání částečně vysmahneme.
  3. Potom květák zalijeme rozmíchanými vejci a osolíme. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne.
  4. Ihned podáváme.