Květákový mozeček
Ingredience
Cibule |
150 g |
Květák |
850 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
150 g |
Vejce slepičí |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej a okapaný rozkrájíme nebo rozebereme na malé růžičky.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme květák, opepříme a za stálého míchání částečně vysmahneme.
- Potom květák zalijeme rozmíchanými vejci a osolíme. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne.
- Ihned podáváme.