Krupicové flameri s tvarohem

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 150 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 1 l
Pšeničná krupice 100 g
Tvaroh jemný 150 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do 5dl mléka přidáme cukr, krupici, máslo a za stálého míchání vaříme. Během vaření přilijeme zbylé mléko a dále vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně.
  2. Do ještě horkého krému zamícháme pevný sníh z bílků, tvaroh a nastrouhanou citronovou kůru.
  3. Krém nalijeme do misek vypláchnutých studenou vodou a necháme vychladnout. Obsah misek vyklopíme na talířky a podáváme polité ovocnou šťávou nebo s kompotem.