Krupicové flameri s tvarohem
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
150 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Pšeničná krupice |
100 g |
Tvaroh jemný |
150 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do 5dl mléka přidáme cukr, krupici, máslo a za stálého míchání vaříme. Během vaření přilijeme zbylé mléko a dále vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně.
- Do ještě horkého krému zamícháme pevný sníh z bílků, tvaroh a nastrouhanou citronovou kůru.
- Krém nalijeme do misek vypláchnutých studenou vodou a necháme vychladnout. Obsah misek vyklopíme na talířky a podáváme polité ovocnou šťávou nebo s kompotem.