Jablka v červeném víně se šlehačkou
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Jablka |
1000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Víno červené |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájená jablka, opečeme je, posypeme skořicí, cukrem a polijeme vínem. Dusíme doměkka.
- Vychladlá jablka upravíme na mísu a ozdobíme šlehačkou, nasekanými ořechy a hoblinkami čokolády.