Lázeňská zeleninová směs

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 120 g
Květák 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 250 ml
Mrkev kořen 150 g
Petržel - nať 15 g
Sůl 15 g
Šunka dušená 150 g
Vejce slepičí 480 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dušenou šunku nakrájíme na malé kostičky a krátce ji podusíme na másle.
  2. Přidáme očištěnou, jemně nakrájenou a zvlášť uvařenou zeleninu, sterilovaný hrášek a nakrájenou petrželovou nať. Vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a osolíme.
  3. Směs nalijeme do máslem vymazaných srnčích hřbetů a zvolna vaříme v páře, až vejce ztuhnou.
  4. Nakonec hotovou směs vyklopíme a nakrájíme na porce.