Lázeňská zeleninová směs
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
120 g |
Květák |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mrkev kořen |
150 g |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
15 g |
Šunka dušená |
150 g |
Vejce slepičí |
480 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dušenou šunku nakrájíme na malé kostičky a krátce ji podusíme na másle.
- Přidáme očištěnou, jemně nakrájenou a zvlášť uvařenou zeleninu, sterilovaný hrášek a nakrájenou petrželovou nať. Vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a osolíme.
- Směs nalijeme do máslem vymazaných srnčích hřbetů a zvolna vaříme v páře, až vejce ztuhnou.
- Nakonec hotovou směs vyklopíme a nakrájíme na porce.