Fazolové lusky na smetaně
Ingredience
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1750 g |
Kopr čerstvý |
10 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
85 g |
Ocet kvasný lihový |
10 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
850 ml |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v malém množství vody je krátce povaříme.
- Připravíme světlou zásmažku z másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem z lusků, přilijeme smetanu, rozšleháme a povaříme.
- Hotovou omáčku přecedíme na lusky, dochutíme převařeným octem, solí a ještě povaříme.
- Nakonec přidáme omytý, jemně nakrájený kopr.