Fazolové lusky na smetaně

Ingredience


Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 1750 g
Kopr čerstvý 10 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 85 g
Ocet kvasný lihový 10 ml
Smetana 12% (konzumní) 850 ml
Sůl 20 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v malém množství vody je krátce povaříme.
  2. Připravíme světlou zásmažku z másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem z lusků, přilijeme smetanu, rozšleháme a povaříme.
  3. Hotovou omáčku přecedíme na lusky, dochutíme převařeným octem, solí a ještě povaříme.
  4. Nakonec přidáme omytý, jemně nakrájený kopr.