Vanilkový mražený krém (parfait)

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr moučkový 130 g
Cukr vanilka 1 ks
Jahody zahradní 8 ks
Smetana 33% (šlehačka) 6 dl
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do nádoby dáme žloutky, celá vejce, moučkový a vanilkový cukr. Vše šleháme metlou nad párou do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí.
  2. Vychlazenou smetanu (4dl) dobře ušleháme a smícháme s vychladlým krémem.
  3. Krém rozdělíme do menších formiček a necháme zmrazit.
  4. Potom formičky vložíme na chvíli do studené vody, krém vyklopíme na misky a ozdobíme oslazenou šlehačkou (2dl), ovocem a hoblinkami čokolády.