Vanilkový mražený krém (parfait)
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr moučkový |
130 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jahody zahradní |
8 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
6 dl |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do nádoby dáme žloutky, celá vejce, moučkový a vanilkový cukr. Vše šleháme metlou nad párou do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí.
- Vychlazenou smetanu (4dl) dobře ušleháme a smícháme s vychladlým krémem.
- Krém rozdělíme do menších formiček a necháme zmrazit.
- Potom formičky vložíme na chvíli do studené vody, krém vyklopíme na misky a ozdobíme oslazenou šlehačkou (2dl), ovocem a hoblinkami čokolády.