Pudink z ovesných vloček

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 0.5 l
Ovesné vločky 130 g
Pšeničná krupice 30 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka a ovesných vloček uvaříme za stálého míchání hustou kaši.
  2. Máslo, cukr a žloutky třeme do pěny. Přidáme vychladlou kaši a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme krupici a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a uzavřeme. Vaříme ve vodní lázni asi 45 minut.
  4. Podáváme s kompotem nebo ovocnou šťávou.