Pudink z ovesných vloček
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
0.5 l |
Ovesné vločky |
130 g |
Pšeničná krupice |
30 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z mléka a ovesných vloček uvaříme za stálého míchání hustou kaši.
- Máslo, cukr a žloutky třeme do pěny. Přidáme vychladlou kaši a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme krupici a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a uzavřeme. Vaříme ve vodní lázni asi 45 minut.
- Podáváme s kompotem nebo ovocnou šťávou.