Telecí řízky s kapary
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kapary sterilované |
40 g |
Olej stolní |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
240 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
- Řízky zlehka obalíme v prosáté strouhance a osmažíme na oleji.
- Do zbylého tuku dáme špetku cukru, citronovou šťávu a krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekané kapary.
- Připravenou šťávou přelijeme usmažené řízky.