Polévka zelná bulharská

Ingredience


Cibule 20 g
Jogurt bílý 100 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 5 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso libové 60 g
Zelí hlávkové bílé 140 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté, nakrájené maso a zelí zalijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka.
  2. Potom přidáme rozředěnou jíšku připravenou z másla, mouky a jemně nakrájené cibule, mletou papriku a dovaříme doměkka.
  3. Polévku zahustíme jogurtem rozmíchaným s vejcem a opepříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.