Polévka zelná bulharská
Ingredience
Cibule |
20 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso libové |
60 g |
Zelí hlávkové bílé |
140 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté, nakrájené maso a zelí zalijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka.
- Potom přidáme rozředěnou jíšku připravenou z másla, mouky a jemně nakrájené cibule, mletou papriku a dovaříme doměkka.
- Polévku zahustíme jogurtem rozmíchaným s vejcem a opepříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.