Rizi-Pizi

Ingredience


Cibule 20 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 40 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 5 g
Rýže dušená 160 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 20 g
Vepřové maso libové 160 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Plátky nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kmínu a cibule a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou a zjemníme máslem.
  2. Dušenou rýži promícháme se sterilovaným hráškem.
  3. Na talíře upravíme rýži s hráškem, na rýži položíme dušený plátek masa a polijeme masovou šťávou.
  4. Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.