Rizi-Pizi
Ingredience
Cibule |
20 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g |
Rýže dušená |
160 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
20 g |
Vepřové maso libové |
160 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Plátky nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kmínu a cibule a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou a zjemníme máslem.
- Dušenou rýži promícháme se sterilovaným hráškem.
- Na talíře upravíme rýži s hráškem, na rýži položíme dušený plátek masa a polijeme masovou šťávou.
- Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.