Hovězí závitek s petrželkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Petržel - nať 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Plátky zavineme a sepneme párátkem.
  2. Připravené maso opečeme zprudka po všech stranách na másle. Podlijeme vodou (nebo vývarem), zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme.
  3. Hotovou šťávu zjemníme smetanou a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
  4. Podáváme s houskovým knedlíkem.