Hovězí závitek s petrželkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Petržel - nať |
1 hrst |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Plátky zavineme a sepneme párátkem.
- Připravené maso opečeme zprudka po všech stranách na másle. Podlijeme vodou (nebo vývarem), zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme.
- Hotovou šťávu zjemníme smetanou a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.