Kapustové řízky smažené v těstíčku
Ingredience
Kapusta hlávková |
2500 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej stolní |
350 ml |
Sůl |
35 g |
Vejce slepičí |
120 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kapustu očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji vaříme do poloměkka. Kapustu vyjmeme a nasekáme na drobno.
- Z mouky, vajec a mléka připravíme hladké těstíčko, přidáme sůl a vše dobře rozšleháme. Vmícháme vychladlou kapustu a tvoříme ploché řízky.
- V horkém oleji kapustové řízky smažíme po obou stranách dozlatova.