Zapečené brambory s květákem a masem

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 300 g
Květák 150 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 20 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso pečené 60 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené, prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené (nebo upečené) maso nakrájíme na kostičky.
  2. Do vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu brambor, osolíme, přidáme vrstvu květáku a masa, posypeme petrželkou, poklademe kousky másla a posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme péci do středně vyhřáté trouby.