Zapečené brambory s květákem a masem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
300 g |
Květák |
150 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso pečené |
60 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Uvařené, prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené (nebo upečené) maso nakrájíme na kostičky.
- Do vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu brambor, osolíme, přidáme vrstvu květáku a masa, posypeme petrželkou, poklademe kousky másla a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme péci do středně vyhřáté trouby.