Bramborový guláš se zeleninou
Ingredience
Brambory |
400 g |
Celer bulvový |
20 g |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
10 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Mrkev kořen |
20 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová plec |
120 g |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem z cibule a kmínu a dusíme.
- K poloměkkému masu přidáme na kostky nakrájené brambory a zeleninu. Zahustíme nasucho opraženou moukou a dodusíme.
- Do hotového pokrmu přidáme kousek másla a nasekanou pažitku.
- Podáváme s vařenými bramborami.