Smažený pórek s bůčkem a sýrem v těstíčku

Ingredience


Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej stolní 300 ml
Pórek 450 g
Sůl 20 g
Sýr Eidam cihla 40% 350 g
Vejce slepičí 120 g
Vepřový bok uzený 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý bůček uvaříme doměkka, vykostíme jej a nakrájíme na plátky.
  2. Pórek očistíme, omyjeme, spaříme a naporcujeme na kousky dlouhé asi 7cm. Podélně je rozřízneme na polovinu.
  3. Sýr nakrájíme na plátky. Z vajec, mléka, prosáté mouky a soli připravíme husté těstíčko. Do rozříznutého pórku vložíme bůček a vše zabalíme do plátku sýru. Závitek spíchneme párátkem.
  4. Nakonec závitky namáčíme do těstíčka a smažíme je v horkém oleji dozlatova. Po usmažení vyjmeme párátka.