Smažený pórek s bůčkem a sýrem v těstíčku
Ingredience
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej stolní |
300 ml |
Pórek |
450 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
350 g |
Vejce slepičí |
120 g |
Vepřový bok uzený |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Očištěný a omytý bůček uvaříme doměkka, vykostíme jej a nakrájíme na plátky.
- Pórek očistíme, omyjeme, spaříme a naporcujeme na kousky dlouhé asi 7cm. Podélně je rozřízneme na polovinu.
- Sýr nakrájíme na plátky. Z vajec, mléka, prosáté mouky a soli připravíme husté těstíčko. Do rozříznutého pórku vložíme bůček a vše zabalíme do plátku sýru. Závitek spíchneme párátkem.
- Nakonec závitky namáčíme do těstíčka a smažíme je v horkém oleji dozlatova. Po usmažení vyjmeme párátka.