Indické kuře
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
10 dkg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na másle.
- Přidáme jemně nakrájenou a na másle osmahnutou cibuli, kari koření a zalijeme vývarem. Dusíme doměkka asi 20 minut.
- Měkké kuře vyjmeme z kastrolu, šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky a necháme chvíli povařit. Nakonec přilijeme smetanu.
- Hotovou omáčku procedíme jemným sítem a přelijeme ji přes kuře.
- Podáváme s rýží.