Indické kuře

Ingredience


Cibule 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 10 dkg
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 0.125 l
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na másle.
  2. Přidáme jemně nakrájenou a na másle osmahnutou cibuli, kari koření a zalijeme vývarem. Dusíme doměkka asi 20 minut.
  3. Měkké kuře vyjmeme z kastrolu, šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky a necháme chvíli povařit. Nakonec přilijeme smetanu.
  4. Hotovou omáčku procedíme jemným sítem a přelijeme ji přes kuře.
  5. Podáváme s rýží.