Zeleninové smaženky
Ingredience
Cibule |
50 g |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
200 g |
Kapusta hlávková |
200 g |
Květák |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej stolní |
300 ml |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
70 g |
Vejce slepičí |
160 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme drobně nakrájenou, očištěnou zeleninu a dusíme doměkka.
- Měkkou zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Necháme vychladnout a potom do hmoty přidáme strouhaný sýr, nakrájenou petrželovou nať, sůl, žloutky a tuhý sníh z bílků. Dobře vše promícháme.
- Ze směsi tvarujeme oválné smaženky a v horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.