Zeleninové smaženky

Ingredience


Cibule 50 g
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 200 g
Kapusta hlávková 200 g
Květák 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev kořen 250 g
Olej stolní 300 ml
Petržel - nať 10 g
Sůl 20 g
Sýr Eidam cihla 40% 70 g
Vejce slepičí 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme drobně nakrájenou, očištěnou zeleninu a dusíme doměkka.
  2. Měkkou zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Necháme vychladnout a potom do hmoty přidáme strouhaný sýr, nakrájenou petrželovou nať, sůl, žloutky a tuhý sníh z bílků. Dobře vše promícháme.
  3. Ze směsi tvarujeme oválné smaženky a v horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.