Jablkový trhanec
Ingredience
Cukr moučkový |
80 g |
Jablka |
4 ks |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
180 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V mléce rozmícháme sůl, vejce, cukr a mouku. Dobře vypracujeme těsto.
- Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a posypeme je oloupanými, na kostky nakrájenými jablky. Vložíme do vyhřáté trouby.
- Ještě ne zcela dopečený moučník z trouby vyjmeme, roztrháme vidličkou a dáme dopéci.
- Upečený trhanec posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.