Kávový pudink
Ingredience
Cukr moučkový |
70 g |
Káva Espresso |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hrubá |
120 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo s cukrem dobře umícháme, za stálého míchání přidáme žloutky a ještě vymícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou a kávou jej zlehka přimícháme ke žloutkům.
- Připravenou hmotu dáme do vymazaných a strouhankou vysypaných formiček nebo hrníčků, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou uvaříme.
- Uvařený pudink vyklopíme a podáváme s kompotem nebo s ovocnou šťávou.