Smažené bramborové noky se sýrem
Ingredience
Brambory vařené |
4 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osolenou vodu a máslo dáme na sporák a když začne vařit, vsypeme všechnu mouku. Zmírníme plamen a zahříváme, až se těsto nechytá dna.
- Připravené těsto přendáme do mísy a do částečně vychladlého přimícháme postupně žloutky, sýr, nastrouhané brambory a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Do rozpáleného oleje vkládáme lžičkou namočenou v oleji malé noky. Jakmile zhnědnou na jedné straně, obrátíme je a dosmažíme. Hotové noky dáme na papírové ubrousky.