Pórek dušený s bramborami
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je na polovinu rozehřátého másla a dusíme bez podlévání asi 5 minut.
- Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Na zahuštění z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vodou a vymícháme dohladka. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.