Vepřové klopsy

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Kapary sterilované 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Rohlíky bílé 1 ks
Sádlo škvařené 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 500 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso zbavené šlach dvakrát umeleme.
  2. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme z ohně.
  3. K umletému masu přidáme sůl, pepř, sníh ze dvou bílků, zpěněnou cibuli s petrželkou a nastrouhaný rohlík. Vše dobře propracujeme.
  4. Ze směsi utvoříme 8 menších knedlíčků. Vložíme je do osolené vody a vaříme mírným varem 10 minut.
  5. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, ihned ji přimícháme k odvaru z knedlíčků a promícháme. Vše povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme víno a nasekané kapary. Po odstavení z ohně přidáme žloutky rozmíchané v troše vína a již nevaříme.
  6. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.