Vepřové klopsy
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Kapary sterilované |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
500 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso zbavené šlach dvakrát umeleme.
- Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme z ohně.
- K umletému masu přidáme sůl, pepř, sníh ze dvou bílků, zpěněnou cibuli s petrželkou a nastrouhaný rohlík. Vše dobře propracujeme.
- Ze směsi utvoříme 8 menších knedlíčků. Vložíme je do osolené vody a vaříme mírným varem 10 minut.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, ihned ji přimícháme k odvaru z knedlíčků a promícháme. Vše povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme víno a nasekané kapary. Po odstavení z ohně přidáme žloutky rozmíchané v troše vína a již nevaříme.
- Podáváme s rýží nebo s těstovinami.