Plněné telecí závitky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sardelové řezy |
4 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
400 g |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu, cibuli a sardelové řezy drobně nasekáme a smícháme s citronovou kůrou.
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a okraje nařízneme. Maso potřeme připravenou nádivkou, srolujeme a svážeme nití. Povrch poprášíme moukou a závitky opečeme na rozehřátém másle. Mírně je podléváme vývarem a dusíme doměkka.
- Ke konci dušení přilijeme víno a krátce povaříme.
- Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.