Plněné telecí závitky

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sardelové řezy 4 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Telecí kýta 400 g
Víno bílé 3 polévková lžíce
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu, cibuli a sardelové řezy drobně nasekáme a smícháme s citronovou kůrou.
  2. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a okraje nařízneme. Maso potřeme připravenou nádivkou, srolujeme a svážeme nití. Povrch poprášíme moukou a závitky opečeme na rozehřátém másle. Mírně je podléváme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Ke konci dušení přilijeme víno a krátce povaříme.
  4. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.