Celerová polévka s houbami

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Houby čerstvé 60 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Přidáme nakrájené houby a povaříme asi 5 minut.
  2. Očištěný celer nastrouháme nahrubo a přidáme do povařené jíšky. Vše vaříme asi 15 minut.
  3. Rohlíky nakrájíme na nudličky a nasucho je opražíme. Přidáme máslo a mimo plotnu promícháme. Podáváme zvlášť jako vložku do polévky.