Celerová polévka s houbami
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Houby čerstvé |
60 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Přidáme nakrájené houby a povaříme asi 5 minut.
- Očištěný celer nastrouháme nahrubo a přidáme do povařené jíšky. Vše vaříme asi 15 minut.
- Rohlíky nakrájíme na nudličky a nasucho je opražíme. Přidáme máslo a mimo plotnu promícháme. Podáváme zvlášť jako vložku do polévky.