Fazolová čorba
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
88 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Uzené maso vařené |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole přes noc namočené povaříme, slijeme vodu a přilijeme další horkou vodu. Přidáme polovinu nakrájené cibule, nasekaný česnek a vaříme doměkka.
- Zeleninu a cibuli s bramborami nakrájíme na kousky a dusíme na oleji. K uvařeným fazolím přidáme dušenou zeleninu, přilijeme odvar z uzeného masa a povaříme.
- Nakonec přidáme papriku a nakrájené uzené maso.
- Podáváme s chlebem.