Vejce zapékaná v žemlích
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem.
- Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce.
- Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova.
- Podáváme jako teplý předkrm.