Vejce zapékaná v žemlích

Vejce zapékaná v žemlích - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem.
  2. Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce.
  3. Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova.
  4. Podáváme jako teplý předkrm.