Plněné hovězí plátky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi vyškvaříme sklovitě slaninu, přidáme polovinu nakrájené cibule a osmahneme. Přisypeme nasucho opraženou strouhanku a necháme do ní vsáknout tuk ze slaniny. Směs dáme vychladnout.
- Omyté maso nakrájíme na plátky, odblaníme a naklepeme. Každý plátek potřeme připravenou směsí a sepneme.
- V kastrole na rozehřátém másle závitky opečeme. Potom přidáme zbylou cibuli a osmahneme ji. Dusíme mírně podlité a maso občas obrátíme.
- Ke konci dušení zaprášíme hladkou moukou a povaříme a podle chuti osolíme.