Plněné hovězí plátky

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 400 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Slanina vepřová 2 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi vyškvaříme sklovitě slaninu, přidáme polovinu nakrájené cibule a osmahneme. Přisypeme nasucho opraženou strouhanku a necháme do ní vsáknout tuk ze slaniny. Směs dáme vychladnout.
  2. Omyté maso nakrájíme na plátky, odblaníme a naklepeme. Každý plátek potřeme připravenou směsí a sepneme.
  3. V kastrole na rozehřátém másle závitky opečeme. Potom přidáme zbylou cibuli a osmahneme ji. Dusíme mírně podlité a maso občas obrátíme.
  4. Ke konci dušení zaprášíme hladkou moukou a povaříme a podle chuti osolíme.