Plněné roštěnky

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytého masa nakrájíme 5 plátků.
  2. Jeden plátek dvakrát umemele, přidáme sardelovou pastu, vejce, petrželku, nasekané kapary, citronovou kůru a kyselou smetanu. Umícháme hladkou náplň.
  3. Roštěnky naklepeme, osolíme, na každou položíme část náplně a rozetřeme ji. Plátky sbalíme a sepneme.
  4. Jemně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a závitky po obou stranách opečeme. Potom je dusíme mírně podlité doměkka.
  5. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a povaříme.
  6. Podáváme s opečenými bramborami.