Plněné roštěnky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omytého masa nakrájíme 5 plátků.
- Jeden plátek dvakrát umemele, přidáme sardelovou pastu, vejce, petrželku, nasekané kapary, citronovou kůru a kyselou smetanu. Umícháme hladkou náplň.
- Roštěnky naklepeme, osolíme, na každou položíme část náplně a rozetřeme ji. Plátky sbalíme a sepneme.
- Jemně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a závitky po obou stranách opečeme. Potom je dusíme mírně podlité doměkka.
- Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a povaříme.
- Podáváme s opečenými bramborami.